تعویض کامل مفصل زانو
در صورتی که زانوی شما بواسطه جراحت یا آرتروز (التهاب مفاصل)آسیب دیده است، شاید انجام کارهای ساده مانند راه رفتن، یا از پله بالا رفتن برایتان دشوار باشد. حتی ممکن است به هنگام نشستن یا دراز کشیدن احساس درد نمایید.
در صورتی که معالجات دیگری غیر از عمل جراحی مانند استفاده از دارو و وسایل کمکی برای راه رفتن دیگر مفید واقع نمی شوند، شاید بخواهید عمل جراحی جایگزین زانو را در نظر بگیرید. عمل جراحی جایگزین مفصل روشی سالم و مؤثر در بر طرف نمودن درد و اصلاح ناهنجاری پا می باشد و به شما کمک می کند تا فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرید.
عمل جراحی جایگزین زانو اولین مرتبه در سال ۱۹۶۸ انجام شد. از آن زمان تاکنون پیشرفتهای صورت گرفته در مواد و فنون جراحی به مقدار قابل توجهی مؤثر بودن این روش را افزایش داده است. جایگزین نمودن کل زانو یکی از موفق ترین روشهای علم پزشکی می باشد. بر طبق اعلام “آژانس تحقیقات و کیفیت مراقبتهای سلامت” ، سالانه بیش از ۶۰۰۰۰۰ عمل جایگزین زانو در ایالات متحده انجام می شود.
چه شما هم اینک به دنبال گزینه های درمان بوده باشید، و چه قبلاً تصمیم به انجام عمل جراحی جایگزین کل زانو گرفته باشید، این مقاله به شما در درک بیشتر در مورد این روش ارزشمند کمک خواهد نمود.
آناتومی(کالبد شناسی)
زانو بزرگترین مفصل موجود در بدن می باشد و داشتن زانوهای سالم برای انجام غالب فعالیتهای روزمره لازم است.
زانو از انتهای تحتانی استخوان رانوانتهای فوقانی استخوان ساق پا و کشکک زانو تشکیل می گردد. انتهای این سه استخوان در محلی که آنها به یکدیگر متصل می گردند با غضروف مفصلی که یک ماده نرم است و استخوانها رامحافظت نموده و به آنها توانایی می دهد که به راحتی حرکت نمایند، پوشیده شده است.
هلالهایی بین استخوان ران و استخوان ساق پا قرار دارند. این گوه های به شکل C انگلیسی به منزله “ضربه گیری” عمل می کنند که مانع اصطکاک مفصل می شوند.
رباطهای بزرگ که استخوان ران و استخوان ساق پا را محکم به یکدیگر پیوند می دهند، باعث ایجاد استحکام می شوند. عضلات بلند ران به زانو قدرت می بخشند.
تمام سطوح باقی مانده از زانو با یک پوشش نازک به نام غشاء مفصلی (سینوویال) پوشیده شده است. این غشاء مایعی را جاری می سازد که غضروف را روان نموده، و اصطکاک را در یک زانوی سالم تقریباً به صفر کاهش می دهد.
معمولاً تمامی این اجزاء بطور هماهنگ با یکدیگر عمل می نمایند. ولی بیماری یا جراحت می تواند این هماهنگی را از بین برده و منجر به درد، ضعف عضله، و کاهش عملکرد گردد.
