سندرم قوسی دردناک
همچنین ممکن است سندرم قوس دردناک در این بیماران مشاهده شود . در این حالت دور کردن شانه در دامنه خاص ( بین ۴۵ تا ۱۲۰ درجه ) دردناک بوده وقبل و بعد از این دامنه درد چندانی احساس نمی کند.گاه به دنبال ضربه یک پارگی وسیع تاندونی رخ داده که از نظر بالینی حالت فلج کاذب (Pseudoparalysis) به وجود می آید .در این حالت بیمار قادر به حرکت شانه نبوده و در صورتی که دست بیمار توسط پزشک بالا برده شود بیمار قادر به نگه داشتن دست در قسمت بالای شانه نمی باشد ( تست Drop arm test ) .
تابلوی این بیماری گاهاً با شانه یخ زده ، آرتروز مفصل ، آکرومیوکلاویکولار و آرتروز مفصل شانه شباهتهایی دارد .
دررادیوگرافی بجز نشان دادن همراهی آرتروز مفصل آکرومیوکلاویکولار یافته دیگری مشاهده نمی شود . ولی انجام رادیوگرافی نیمرخ حقیقی اسکاپولا جهت بررسی وجود استخوان اضافه زیر (spur) آکرومیون و لبه قدامی آن دیده می شود . گاهاً انجام آرتروگرافی و MRI جهت تشخیص همراهی پارگی تاندونهای کلاهک چرخاننده لازم است. در تصاویر زیر تیپ های مختلف آکرومیون دیده می شود .


درمان
کاهش فعالیتهای سنگین ،انجام فیزیوتراپی و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی معمولاً باعث بهبودی می شود.تزریق کورتون طویل الاثر داخل بورس ساب آکرومیال باعث کاهش التهاب بورس و بهبود نسبی علائم خواهد شد.با این حال تزریق مکرر می تواند باعث افزایش تخریب تاندون و پارگی آن بشود .
درمان غیر جراحی تا ۶ تا ۱۲ هفته انجام شده در صورتی که درمان موثر واقع نشود ، بخصوص اگر شکل زائده آکرومیون تغییر کرده باشد لازم است بیمار تحت عمل جراحیبصورت باز یا آرتروسکوپیک قرار گیرد . در این عمل بورس ملتهب و نسوج تخریب شده برداشته شده ، استخوان لبه قدامی آکرومیون برداشته می شود (آکرومیوپلاستی ) ودر صورت نیاز پارگی تاندون ترمیم می گردد . همانطور که قبلاً توضیح داده شد این عمل ممکن است به صورت جراحی باز و یا با آرتروسکوپی انجام شود.