نشانه های پارگی ناقص روتاتورکاف

علائم پارگی های ناکامل روتاتورکاف

پارگی های ناکامل روتاتورکاف و کلا پارگی های تاندون های روتاتورکاف لزوما همیشه با علایم نیست. بسیاری از بیماران ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشند ولی در مورد پارگی های روتاتورکاف شاید شایع ترین علامتی که به بیماران با آن نزد پزشک مراجعه می کنند درد است. دردی که معولا در ناحیه وجود دارد و یا حرکات شانه این درد تشدید می شود و معمولا در یک محدوده حرکتی بیماران درد احساس می کنند.

تشخیص پارگی ناقص روتاتورکاف

علائم مهم پارگی های ناکامل روتاتورکاف

یکی از شایع ترین علائمی که بیماران با آن به پزشک مراجعه می کنند صدایی است که در مفصل شانه دارند و یا در محدوده هایی از حرکات درد احساس می کنند .

برای مثال ابتدای حرکت خوب است و در وسط حرکات شانه دردناک است و در 30 و 40 درجه آخر حرکات درد مجدد از بین می رود که به آن معمولا قوس حرکتی دردناک گویند. گاهی اوقات بیماران مراجعه می کنند به علت ضعف شانه و خیلی اوقات این ضعف بخاطر تاندون نمی باشد بلکه بخاطر دردی است که در این محدوده وجود دارد و خیلی اوقات این پارگی های ناقص است.

تشخیص پارگی های ناکامل روتاتورکاف

در مورد تشخیص پارگی های تاندون روتاتورکاف بهترین راه تشخیص MRI است. گرچه در بسیاری از نقاط دنیا سونوگرافی هم استفاده می شود اما چون سونوگرافی وابسته به تجربه فرد اپراتور دارد و ممکن است با اپراتور دیگر نتیجه نیز تغییر کند (بعلت تجربه اپراتور). برای همین جهت تشخیص MRI مناسب تر است.

در مواقعی که پارگی ها تاندون روتاتورکاف در سطح مفصلی است و ممکن است با MRI عادی دیده نشود استفاده از MR ARTHROGRAM ممکن است کمک کننده باشد. به این صورت که توسط رادیولوژیست و با حمایت سونو و یا سی تی اسکن سوزنی را داخل مفصل قرار می دهند و سپس رنگ پزشکی را داخل آن تزریق می کنند و بعد MRI انجام می دهند که به آن MR ARTHROGRAM گویند که در تشخیص پارگی های ناقص روتاتورکاف کمک کننده است.

روش تشخیصی دیگر استفاده از آرتروسکوپی است که بوسیله آن پارگی های داخل مفصل، کیفیت نسوج اطراف پارگی (در مواقع ترمیم علاوه بر پارگی بسیار مهم است که کیفیت نسوج مشخص باشد)، قابل مشاهده است .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *