آرتروز زانو چیست؟ چرا آرتروز زانو می گیریم؟

آرتروز زانو

آرتروز زانو یک بیماری مزمن دردناک است که به تدریج باعث خرابی و تخریب غضروف مفصل زانو می‌شود. این وضعیت معمولاً با پیری پیشرفت می‌ کند و می‌ تواند به محدودیت حرکت، درد و عدم راحتی در فعالیت‌های روزمره منجر شود. آرتروز زانو ممکن است نتیجه فرایندهای التهابی و تخریبی باشد که در زمان رشد و پیری اتفاق می‌افتد. تا پایان این مقاله با ما همره باشید تا درباره این عارضه اطلاعات کاملی به شما ارائه کنیم.

عکس آرتروز زانو

آرتروز زانو چیست؟

در حالت طبیعی غضروف مفصلی سطوح استخوانی درون مفصل را پوشانده و سر خوردن دو مفصل غضروف مفصلی روی یکدیگر سرخورده و باعث حرکت مفصل می شود. آرتروز در اصل از بین رفتن غضروف های مفصلی ونمایان شدن استخوان های زیرین و تماس استخوان با استخوان داخل مفصل می باشد.

دلایل بروز آرتروز زانو

استئوآرتریت اولیه که مفصل در اثر مرور زمان و سن و ندرتا” عوامل ژنتیکی تخریب مفصل شده و زانو دچار آرتروز می گردد.

بیماریهای التهابی مفصل مثل آرتریت روماتوئید که در اثر تخریب لایه های پوشاننده مفصل باعث تخریب غضروف مفصل گردیده و در نهایت ارتروز درون مفصل ایجاد می گردد.

ضربه به مفصل که این  مورد می تواند با ایجاد شکستگی درون مفصل، ضایعات لیگامانی ، پارگی های لیگامانی و منیسکها باعث حرکت غیر طبیعی زانو گردیده در نهایت منجر به آرتروز زانو شوند.

گرچه عوامل ژنتیکی در مورد آرتروز دخیل می باشند ولی عواملی مانند وزن زیاد رابطه مستقیمی با آرتروز مفصل زانو دارد بصورتی که کم کردن حدود ۱۰ کیلوگرم از وزن می تواند تا ۵۰% شانس پیشرفت آرتروز را کم نماید.

سمت راست زانوی طبیعی – سمت چپ زانوی دچار آرتروز

علائم آرتروز زانو

درد که به تدریج افزایش می یابد و التهاب و تورم زانو که خصوصا” در صبح ها بیشتر و با فعالیت کم می شود. افزایش درد این افراد با فعالیتهایی مثل راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها یا زانو زدن افزایش می یابد . این درد می تواند توام با احساس ضعف و گاهی اوقات خالی کردن زانو نیز می باشد .

همچنین بعضی از بیماران تغییر شدت این درد را با تغییر دما و آب و هوا مرتبط می دانند.  درمعاینۀ پزشک  کم شدن محدوده حرکتی مفصل، التهاب و حساسیت مفصل وجود دارد. در گرافی های انجام شده از زانو کم شدن فاصله مفصلی مشهود است که با پیشرفت آرتروز این تغییرات بیشتر و بیشتر خواهد شد .

یافته های آزمایشگاهی خاصی جهت بیماران مبتلا به آرتروز زانو وجود ندارد مگر افرادی که دلیل ایجاد آرتروز زانوی آنها آرتریت روماتوئید یا بیماریهای التهابی دیگری باشد .

التهاب مفصل
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *